21-11-2017 Δελτίο τύπου του Αντιπροέδρου της Βουλής Δημητρίου Κ. Καμμένου για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

21-11-2017 Δελτίο τύπου του Αντιπροέδρου της Βουλής Δημητρίου Κ. Καμμένου για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Η 21η Νοεμβρίου, εκτός από την ημέρα εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι και ημέρα αναγνώρισης και τιμής του Ελληνισμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Β’ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της προσφοράς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμου, όσο και στην ειρήνη. O ταυτόχρονος αυτός εορτασμός δεν είναι διόλου τυχαίος και συνδέει τον Ελληνισμό με τη Χριστιανοσύνη και την Παναγία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.  Ευχαριστώ τις Ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας που διαπνεόμενα από ηρωισμό και αυτοθυσία υπερασπίζονται καθημερινά με περίσσιο θάρρος τα εθνικά μας σύνορα που ταυτόχρονα αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο τόσο σε εσάς όσο και στις οικογένειες σας για να συνεχίσετε να αποτελείτε τους στυλοβάτες της ελληνικής κοινωνίας.

Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου παραμένει πάντα επίκαιρο: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραδώσει την Ελλάδα στους εχθρούς της.

Τ δ τν πόλιν σο δοναι οτ' μν στίν οτ' λλου τν κατοικούντων ν ταύτ· κοιν γρ γνώμ πάντες ατοπροαιρέτως άποθανομεν κα ο φεισόμεθα τς ζως μν.

Το να σου (παρα)δώσω όμως την πόλη ούτε σε εμένα επαφίεται ούτε σε άλλον από τους κατοίκους της διότι με κοινή απόφαση οι πάντες θα αποθάνουμε αυτοπροαίρετα και δεν θα υπολογίσουμε τη ζωή μας».

kammenos-2111

 

Close